PERS

DA MUSIC/Marc Alenus/

"Deze ochtend verscheen op VRT NWS een veel gelezen opiniestuk van Ellen Schoenaerts en de artieste houdt het daar niet bij. Ze lost vandaag ook een eerste single uit haar aankomende album ‘Vrijblijvend Advies’, een plaat die uitkomt in maart volgend jaar en waarop ze samenwerkte met Tijs Delbeke, Liesa Van Der Aa, Ephraim Cielen, Tom Pintens, Sjoerd Bruil en Hannes d’Hoine. Namen die klinken als een klok net als haar boodschap.

En die boodschap wordt ook nog eens ondersteund door een indrukwekkende, in een take opgenomen videoclip waarin tal van bekende acteurs spelen zoals Leen Dendievel, Dominique Van Malder en Julie Cafmeyer om er maar drie te noemen."

(Over Voor Europa/ eerste single Vrijblijvend advies)

**** / De Standaard / Peter Vantyghem / 


"Indrukwekkend debuut… 'Het was lang geleden dat iemand de Nederlandse taal zo uitgerekt, gepijnigd en bezield liet klinken en ze zo'n essentiële glans gaf als Ellen Schoenaerts op haar debuutalbum. Een plaat waarop geen woord of klank zomaar te blinken staat'."

(Over Feiten)

Flanders Today / Christophe Verbiest / 


Release of an extraordinary debut album… amazing debut album Feiten (Facts). Her lyrics are extremely frank without being exhibitionistic

(Over Feiten)

***1/2 / HUMO / CV


Feiten. wisselt weemoed af met woede, en is na Coexist de tweede plaat die ons dit najaar tot tranen toe beroerd heeft. Nu u nog.

(Over Feiten)

ENOLA/ Philippe Nuyts

Na enkele jaren schaven is er eindelijk dat lang betrachte en elke bevestiging uitschreeuwend debuut: de krachtigste, rauwste, puurste, mooiste Nederlandstalige plaat van het jaar. Zelden is de poëtische zeggingskracht van onze taal zo accuraat en prikt ze gevoelens zo herkenbaar tegen de muur van onze ziel.

(Over Feiten)

**** Feeling/ Michael Ilegems

"PJ Harvey die het met Tom Waits én Jaques Brel doet. Zoiets."

(Over Feiten)

NRC/ Ron Rijghard

Feiten is een even verontrustend als op- wekkend meesterwerk. Met een vloed aan gelaagde arrangementen en ongekend confronterende teksten van Schoenaerts, die openlijk zingt over haar drinken, haar verlatenheid, haar vertwijfeling. Ook zij wortelt in Brel en Shaffy, maar ze slaat een brug naar de eigen tijd, naar de avant-folk van Sufjan Stevens en de gruizigheid van Nick Cave.

(Over Feiten)

 Boekingen... 

voxconcerts@skynet.be

+32 473 11 60 19

Pers... 

esther@eightdaysaweek.me

HOU ME OP
DE HOOGTE!

PICS © Joelle Van Autrève

  • White Apple Music Icon
  • White Spotify Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon