top of page

PERS

 

De Standaard over Vrijblijvend Advies

 

"Dit album komt als van een andere planeet. Het is krachtig, geëngageerd en eigenwijs."

(★★★★)

Knack Focus over Vrijblijvend Advies

"Weltschmerz uit het holst van haar gedachten."

(★★★)

Trouw over Vrijblijvend advies

"Schoenaerts verdient genoemd te worden zo aan het slot van 2020. Desalniettemin past het album perfect bij deze donkere dagen – vol van bezinning en kalmerende wijsheden."

(★★★★)

Interview Gazet van Antwerpen

"Los van de vormelijke verschillen valt niettemin één overeenkomst op: beide platen laten een vrouw horen die heftig in het leven staat."

Interview De Tijd

"Ellen Schoenaerts zingt op haar nieuwe album over hoe we het leven moeten omarmen en onze politici beter in de gaten moeten houden."

Luminous Dash over Vrijblijvend Advies

"Ellen Schoenaerts kan toveren met woorden en die dan omzetten in heel sterke teksten die veel indruk maken. Het tweede album van Ellen Schoenaerts is er weer één vol kwaliteit."

DA MUSIC/Marc Alenus/

"Deze ochtend verscheen op VRT NWS een veel gelezen opiniestuk van Ellen Schoenaerts en de artieste houdt het daar niet bij. Ze lost vandaag ook een eerste single uit haar aankomende album ‘Vrijblijvend Advies’, een plaat die uitkomt in maart volgend jaar en waarop ze samenwerkte met Tijs Delbeke, Liesa Van Der Aa, Ephraim Cielen, Tom Pintens, Sjoerd Bruil en Hannes d’Hoine. Namen die klinken als een klok net als haar boodschap.

En die boodschap wordt ook nog eens ondersteund door een indrukwekkende, in een take opgenomen videoclip waarin tal van bekende acteurs spelen zoals Leen Dendievel, Dominique Van Malder en Julie Cafmeyer om er maar drie te noemen."

(Over Voor Europa/ eerste single Vrijblijvend advies)

**** / De Standaard / Peter Vantyghem / 


"Indrukwekkend debuut… 'Het was lang geleden dat iemand de Nederlandse taal zo uitgerekt, gepijnigd en bezield liet klinken en ze zo'n essentiële glans gaf als Ellen Schoenaerts op haar debuutalbum. Een plaat waarop geen woord of klank zomaar te blinken staat'."

(Over Feiten)

Flanders Today / Christophe Verbiest / 


Release of an extraordinary debut album… amazing debut album Feiten (Facts). Her lyrics are extremely frank without being exhibitionistic

(Over Feiten)

***1/2 / HUMO / CV


Feiten. wisselt weemoed af met woede, en is na Coexist de tweede plaat die ons dit najaar tot tranen toe beroerd heeft. Nu u nog.

(Over Feiten)

ENOLA/ Philippe Nuyts

Na enkele jaren schaven is er eindelijk dat lang betrachte en elke bevestiging uitschreeuwend debuut: de krachtigste, rauwste, puurste, mooiste Nederlandstalige plaat van het jaar. Zelden is de poëtische zeggingskracht van onze taal zo accuraat en prikt ze gevoelens zo herkenbaar tegen de muur van onze ziel.

(Over Feiten)

**** Feeling/ Michael Ilegems

"PJ Harvey die het met Tom Waits én Jaques Brel doet. Zoiets."

(Over Feiten)

NRC/ Ron Rijghard

Feiten is een even verontrustend als op- wekkend meesterwerk. Met een vloed aan gelaagde arrangementen en ongekend confronterende teksten van Schoenaerts, die openlijk zingt over haar drinken, haar verlatenheid, haar vertwijfeling. Ook zij wortelt in Brel en Shaffy, maar ze slaat een brug naar de eigen tijd, naar de avant-folk van Sufjan Stevens en de gruizigheid van Nick Cave.

(Over Feiten)

bottom of page